Zonin Prosecco Ice 0.75L

660 ден
Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 5
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА

Zonin Prosecco Ice 0.75L

Ширата, добиена со многу меко пресување, се подложува на почетна ферментација на контролирана
температура од 10 ° C. (50 ° F.). Основното вино потоа се пренесува во резервоари од нерѓосувачки челик под притисок каде виното се прави пенливо користејќи
традиционалниот метод Charmat.
Одличен аперитив, Zonin Prosecco може да се
служи во текот на секој оброк - вклучувајќи десерт - се додека јадењата не се премногу
силни на вкус. Идеален е со почеток како брускети, салати, лесни тестенини, морски плодови...
chartarrow

1

50

100

11%
Сламена жолта, со жива, евидентна пенливост
Атрактивно интензивен; многу овошен и ароматичен, со примеси на цвеќиња од вистерија и Ренет јаболка
Многу добро избалансиран и привлечен, со екстремно деликатна бадемова нота која е типична на Глера

Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 5
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА
Географско потекло

Италија
Слични производи

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

Кошничка Bevanda
Вашата кошничка е празна Потврди нарачка Испразни кошничка