Шкотски виски Claymore 0.7l

510 ден
Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 6
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА

Шкотски виски Claymore 0.7l

Овој специјален производ од Шкотска се вика The Claymore blended Scotch Whisky и ја следи историјата до 1890 година, произведен од A Ferguson & Co од Глазгов. Зборот „Клејмор“ значи „голем меч“ на галски, древен шкотски меч за со две раце што го користеле Хајлендерите.
Ова е моментот кога беше лансирано производството на Claymore Whisky и затоа беше почеток на долгорочно градење на знаење и искуство за различни вкусови.
Производството на виски се одвива во неколку чекори.
Прво зрната се проникнуваат. Зрното се навлажнува додека конечно да никне.
Овој скроб се претвора во шеќер. Преку топлината, зрното мора секогаш да се прераспоредува така што температурата меѓу сите класи на жито останува иста. Ртењето со топлина се прекинува по некое време. Добиениот слад е погоден за складирање.

Шкотското виски од Клејмор се старее меѓу четири до пет години во строго избрани буриња. Ова созревање го дава својот посебен карактер и ја создаде прекрасната махагони боја на овој скоч.
chartarrow

1

50

100

40%
Златно килибарна
овошни и слатки тонови, до потемни, малку зачадени призвуци
Шкотска

Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 6
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА
Географско потекло

Шкотска
Слични производи

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

Кошничка Bevanda
Вашата кошничка е празна Потврди нарачка Испразни кошничка