Whyte & Mackay Blended Scotch 0,7л

950 ден
Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 6
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА

Whyte & Mackay Blended Scotch 0,7л

Тајната зад наградуваниот вкус на Whyte & Mackay е нашиот процес на тројно созревање и начинот на кој се мешаме за да се осигураме дека ниту едно виски не доминира со друго, создавајќи хармонија на вкусови кои работат заедно за да го создадат нашиот познат понежен и побогат вкус.

Приказната започнува со изборот на најдобрите стареени единечни малтови и виски од старо зрно од два од најпознатите региони за дестилирање во Шкотска, Хајленд и Спејсајд. Потоа внимателно го старееме вискито од слад додека посебно го старееме вискито од зрно. Повеќето мешани виски застануваат во оваа фаза
но Вајт и Мекеј додаваат дополнителен чекор.

Последното поглавје од приказната за созревањето го гледа венчавањето на овие две различни вискија во буриња со шери. Овој процес на тројно созревање произведува виски богато со боја со златни дамки, заоблено и полно на нос со мазни, богати вкусови на мед и овошје. Како и во животот, веруваме дека колку повеќе посветеност и труд вложуваме, толку повеќе ќе бидете наградени.
chartarrow

1

50

100

40%
Махагони и килибар златна
Марципан, манука Мед, карамела и пралина
Тропско овошје, карамелизиран портокал, Праски во сируп
Шкотска

Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 6
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА
Географско потекло

Шкотска
z
Слични производи

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

Кошничка Bevanda
Вашата кошничка е празна Потврди нарачка Испразни кошничка