Single Malt Jura Journey 0,7л

2,000 ден
Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 3
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА

Single Malt Jura Journey 0,7л

Има повеќе во вискито Jura Single Malt од вода, јачмен и квасец. Малку од нашиот дом на островот, нашата заедница и страст влегуваат во секое шише.
Како и повеќето работи во животот, се работи за патувањето, а не за дестинацијата. А нашата започнува со изворот на вода за нашето неверојатно виски, токму на врвот на највисокиот планински венец на нашиот остров, Папс од Јура. Водата, или понекогаш снегот, се филтрира по планинскиот венец и во Маркет Лох подолу. Токму оваа вода потоа се спушта до дестилеријата преку потоци и водопади за да помогне во обликувањето на нашиот уникатен Single Malt.
Имаме некои од највисоките казани од која било островска дестилерија. Испораката на нив овде до нашиот далечен дом на островот не беше лесно. Меѓутоа, колку се повисоките казаните, толку е почист пијалокот.
Потребно е време да се направи виски со одличен вкус и се започнува со набавка на квалитетни состојки. Ги набавуваме најдобрите буриња од целиот свет за да го созрееме нашиот уникатен островски малт.
Нашите култни шишиња со нивните широки рамења и заоблени рабови беа историски дизајнирани да ги издржат најгрубите патувања по море од нашиот островски дом до најоддалечените делови на светот.
chartarrow

1

50

100

40%
Килибарно златна
Ванила, Кокос, Банана
Кремаста ванила, допир на цимет и свежа крушка
Шкотска

Максимално дозволена количина од овој производ во една нарачка е 3
ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА
Географско потекло

Шкотска
z
Слични производи

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

Кошничка Bevanda
Вашата кошничка е празна Потврди нарачка Испразни кошничка